Voi pleca cu tine-n munte

Autor:Aurel Petre


Adăugat de: ALapis

joi, 27 august 2015

Într-o zi a fericirii când la tine vei gândi
Ne vom stabili prin pajiști, verde crud ne va uni,
Voi pleca cu tine-n munte rătăciți într-un amurg
Și prin bucuria vieții vei fi verde și eu crud.

Vom urca în vârf de munte în înalt ne-om dărui
Iar în puf din nori sihaștri îngerii ne-or izbăvi,
Ne vor da perechi de aripi să zburăm,liberi să fim,
Iar cu tine printre stele bucuroși să ne iubim.

Ne vom face des cu mâna prin a stelelor crenel,
Acolo sunt sfinții noștrii cei prea cuvioși din cer,
Iar iubirea ne așteaptă verde crudă-n munții înați,
Cu tine în vântu-albastru, liniștiți noi printre brazi.

Și în focul din lumină ,dimineți de vis vom fi,
Un izvor de apă vie vom fi noi ca doi copii,
Vom fi doua râuri repezi ce se vor intersecta
Și-ntr-un fluviu cu cascade noi ne vom împreuna.


vezi mai multe poezii de: ALapis


Detalii poezie:

  • »» Tema poeziei: Iubire
  • »» Poezie de debut? nu
  • »» A mai fost postată pe acest site? nu
  • »» A mai fost postată pe alte site-uri? nu
  • »» Vrei să fie analizată critic? da


Distribuie pe:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Corect . Sunt întru totul de acord cu tine. Sunt lucruri care se spun și lucruri care nu se spun. Iar acest site, e unul al poeziei în frumosul ei, și nu în vulgaritate. Dacă a dat exemplu acel site porno,să posteze acolo !
mirimirela
sâmbătă, 29 august 2015Nu am avut intenția să o urechez, da-ia nu m-am implicat mai mult, însă ma doare când văd ca unii tratează iubirea prin descrieri erotice, fie și mascate, pentru mine iubirea este în inimă și se transmite în suflet nu în fantezii sexuale
printre rânduri sau expimarea trăirilor sexuale sau prin punctarea în cuvinte a acestora, are și în poezie acea exprimare, dar am vrut macar ca titlu sa schimbe.
Cu drag.
ALapis (autor)
sâmbătă, 29 august 2015P.S. Știi foarte bine părerea mea (pe care i am împărtășit o și CRITICULUI BLIND ): Dacă unei singure persoane place poezia mea, pentru mine este suficient.Înseamnă că cel puțin un singur om mai rezonează cu mine și eu sunt fericită. La fel să privești și tu lucrurile. Vei avea bucurie în suflet.
Îți mulțumesc și pentru curajul de a o urechea ( primul) pe acea doamnă. De la tine, am prins și eu curaj să mi spun punctul de vedere .
Aprecieri,
mirimirela
sâmbătă, 29 august 2015Dragul meu Aurel, sigur a fost o greșeală ! Comentam la poezia acelei doamne în negru ( să mi fie iertat, nu pot scrie pseudonimul cu litere mari ) și am pierdut legătura la internet ( mi se întâmplă de foarte multe ori ), iar după ce a revenit, pur și simplu nu știu cum s a întâmplat ( mai mult ca sigur din cauză că îmi era foarte somn) , ștergând o parte din comentariul lăsat acolo ( care mi se părea prea dur ) ,probabil am șters și la tine. În contul meu,fiind una sub alta. În niciun caz nu îmi iau aprecierile înapoi. Dacă ceva mi a plăcut , e pentru că ceva a rezonat în mine. Și da, mențin ce am spus. Mie mi a plăcut foarte mult ultima strofă ! Mulțumesc pentru că mi ai atras atenția. Cu drag,
mirimirela
sâmbătă, 29 august 2015Mulțumesc domnule,Pavalache Paul.
Domnule Nica, recunosc ca unele rime nu sunt de grad înatl, dar la acest capitol vrea sa dau o fluiditate poeziei, iar metaforele sunt sarea si piperul poezie , fara ele poezia devine moale, anosta, nu e o știre de ziar, toate scrierile trăiesc din metafore, nu e nici o poezie cu sens religios cum remarca domnul CTN, Traian remarca ca e ceam mai buna poezie a mea, Dana gasește un fragment ca e superb, Mirimirela spune ca ultima strofa îi place mult, după care văzând propaganda domniei voastre a șters acel pasaj, deci fiecare are opinie sa, eu v-am arătat ca e o poezie tematica. Eu ce sa cred ,sa va cred pe dumneavoastra,?
Eu cred ce spun majoritarii, iar criticul pe care îł consider cel mai corect deocamdată nu și-a expus punctul de vedere. Expresia corecta ce ati vrut probabil sa o exprimați e ''ți-a sărit muștarul'' , ma scuzați ''muștiuc'' e un termen tehnic. Apropo de asemănări poetice, idolul meu poetic e Adrian Paunescu. Cu stimă.
ALapis (autor)
sâmbătă, 29 august 2015Semn de trecere.
pavalachepaul
sâmbătă, 29 august 2015Dragul meu,eu nu te-am jignit !...Eu ti-am spus parerea mea despre poezia editata aici si pe care ai supus-o dezbaterii...Asta nu inseamna ca nu ai "trairea poetica",dar acest poem,cred eu, nu te defineste,nu-ti pune in valoare "harul poetic". Sa lasam polemica si sa ne intalnim " pe meleagurile poeziei" care hraneste sufletul nostru...
Cu pretuire,
George Nica
George Nica
sâmbătă, 29 august 2015E punctul meu de vedere, v-am răspuns la comentariile dumneavoastră, va rog folosiți cuvinte decente, eu nu v-am jignit.
Cu stimă.
ALapis (autor)
vineri, 28 august 2015Gata , ti-a sarit "mustiucul"...Parca ai cerut sa fie analizata critic,nu?...De ce te-ai aprins?...
George Nica
vineri, 28 august 2015Îmi pare rău domnule, Nica, nu am treabă cu Alecsandri sau Cârlova, iar rima exista, slaba ? folosesc și gradul trei sau patru și nu numai eu. dupa cum scrieți pe aici ar trebui să scap de toată poezia
, e una tematică, Astept să îmi dați exemple de poezii în forță.Exemplele arătate să scap de ele sunt metafore domnule, Nica.
Mulțumesc de comentariu.
ALapis (autor)
vineri, 28 august 2015...Rima saraca,cu iz (tonalitate) din V.Alecsandri(sau din Carlova)...Incercati sa scapati de "nori,ingeri,sihastri,sfintii cuviosi,stele cu crenel,puf de nori,etc.". Dar cel mai mult m-a izbit "puierilitatea" din ultimele doua versuri...Nu poti sa vii cu : " Vom fi doua rauri repezi ce se vor intersecta/ Si-ntr-un fluviu cu cascade noi ne vom impreuna ."...Suna asa de urat "intersecta' cu " impreuna"... Scuze,ar fi bine sa depasiti abordarea unor poezii de acest fel...Va astept cu ceva ...de forta !!!
George Nica
vineri, 28 august 2015
Părerea mea este că poți exprima mult și în cuvinte puține. Importantă este trăirea și forța mesajului.
Cu drag, Aurel,
mirimirela
joi, 27 august 2015O poezie frumoasă, curgătoare.
Iustin
joi, 27 august 2015Mulțumesc, CTN ,a fost o greșeala de tastare.
Cu prietenie!
ALapis (autor)
joi, 27 august 2015Imagini frumos realizate ce tind cu dragoste şi din dragoste către ,,marea trecere".
Ultimul vers din a doua strofa, probabil ,,...printre..."

Cu prietenie!
CTN
joi, 27 august 2015Mulțumesc, Traian, nu mă deranjeaza nici un fel de comentariu, nici când greșesc nici când scriu mai bine, nu știu daca asta e cea mai buna poezie, voi apreciați, mie îmi plac poemele lungi și cred că studiul lor contează în evoluția și maturizarea poetică.
Mulțumesc , Alice, încerc să fiu eu însumi în tot ce scriu.
Cu prietenie.
ALapis (autor)
joi, 27 august 2015Mulțumesc, Dana, mă bucur că îmi citești mereu poeziile.
Dragă Adina, îmi cer scuze public , te rog mult să revii,te implor, știu că ești foarte supărată pe mine, iartă-mă , sunt un nechibzuit uneori.Cu drag
Domnule Critic. nu am nimic de împărțit cu dumneavoastra, îmi cer scuze pentru ieșirile mele necontrolate și vă aștept să reveniți pe site când timpul vă va permite, când am spus ''Criticul cel drag'' am fost sincer, sper să citiți aceste rânduri. Cu considerație
Îmi cer iertare tuturor care se simt lezați de mine, eu cred că talentul poetic primează și apreciez munca tuturor care vor să scrie poezie.Considerație tuturor.
ALapis (autor)
joi, 27 august 2015Minunat poemul tau!
alice
joi, 27 august 2015Va urmaresc de mult timp domnule Aurel si vreau sa zic ca aceasta poezie este cea mai reusita a dumneavoastra. Sper ca nu am deranjat.
traian
joi, 27 august 2015"cu tine" si "verde crud",imbinate frumos in aceasta poezie...
"Și prin bucuria vieții vei fi verde și eu crud"....superba...
felicitari,
cu drag,
danab
joi, 27 august 2015