Noaptea-şi cerne-n taină...

Autor:danab


Adăugat de: danab

joi, 17 septembrie 2015

Noaptea-şi cerne-n taină
Sita-i străvezie
Peste-a rugii haină
Cu suflet deschis,
Şi-n amara vaină
Îmi şoptesc doar mie:
Rugile-s petale
Dinspre paradis...

N-aş avea petale
N-aş avea culoare
De n-ar fi Izvorul
Sfintei mângâieri,
Dar sunt doar o floare
Care creşte-n Soare
Plămădită-n raza
Ce vine din cer!

Mă ascund într-una
Când vine furtuna
Doar în Mâna Celui
Ce poate-a Salva,
Şi să-mi dea Cununa
Pentru totdeauna,
Că în rugi şi lacrimi
Doar prin jertfa Sa,

Mi-a iertat păcatul
Doar El.. Prea Înaltul,
Şi-o cântare nouă
În suflet, mi-a pus,
Pacea care-ntrece
Orice-nchipuire
Am primit din Slava
Domnului Isus..

De-aş avea cuvinte
Să te laud Doamne
Pentru Harul care,
Tu mereu mi-L dai,
Dar voi fi datoare
De-acum înainte
Ca să-ţi mulţumesc
Că mă duci în Rai.

Când Harul mă cheamă
La Tine,n-am teamă
Nici de valul vieţii
Nici de greu, suspin
Umblu prin credinţă
Să am biruinţă
Şi-aduc multumirea,
Doar Celui Divin...

16.09.2015

Vaină= vaiet, plâns, jelanie (DEX)


vezi mai multe poezii de: danab


Detalii poezie:

  • »» Tema poeziei: Credinţă
  • »» Poezie de debut? nu
  • »» A mai fost postată pe acest site? nu
  • »» A mai fost postată pe alte site-uri? da
  • »» Vrei să fie analizată critic? da


Distribuie pe:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

multumesc tuturor...
cu drag si pretuire,
danab (autor)
duminică, 10 iulie 2016te felicit Dana...

o poezie foarte frumoasa cu un mesaj asa de frumos...

de-as avea cuvinte....sa te laud, Dana, pentru harul care ..tu mereu ni-l dai...
CRITICUL BLIND
sâmbătă, 19 septembrie 2015Păi Danab, eu zic că rețeta pe care ai folosit-o la cealaltă poezie a temei te avantajează mai bine. Ți-am comentat și ți-am zis că-mi place.... De altfel am mai comentat eu la o poemă (cred că tot de la temă) a ta tot în vers amplu, la care ai folosit (nu știu dacă instinctiv sau conștient) cam aceeași schemă de construcție. Eu zic să o folosești în continuare, ptr. că latura afectivă a ta e pronunțată, de asemenea cadrele naturale în care muți povestea împreună cu tușele obiceiurilor tradiționale din mediul rural, toate încadrate de simțul tău religios - dau o notă aparte și foarte pură poemelor tale.... Deci rafineaz-o cât mai mult această rețetă, pentru că-ți merge....Apoi ferește de locuri comune, dacă ți se pare că este cunoscut modul în care o spui, schimbă-l! Poveștile sunt cam aceleași, sentimentele la fel - dar cofragul în care pui ingredientele poate fi altul și altul....nu te teme să experimentezi.... fă-ți pentru tine mici exerciți de diversificare a formelor de expresie! De exemplu în câte feluri ai putea descrie savoarea mărului - folosind figurile de stil cunoscute; sau o acțiune, de exemplu mersul până la fântână să umpli găleata cui apă; sau un concept filozofic, de exemplu libertatea.... Eu făceam exerciții de-astea cam în acei licurici de puneam pe site - câte 30-40 ptr. fiecare noțiune.... Este doar o sugestie.... Un film al lui Al. Pacino ”Întâlnire cu Richard” are un astfel de exercițiu dar în domeniul actoriei! El a recitat aceeași frază din Shakespeare în 20 de moduri diferite, creînd alt personaj prin diversitatea interpretărilor.....Citește, experimentează dezvoltăte ca om, gândește asupra resorturilor ascunse ale vieți - poezia se dezvoltă odată cu tine, draga mea! Succes!
Cu drag.
Gerra Orivera
sâmbătă, 19 septembrie 2015O mică punctare Danab - evident că afectele, simțirea, au o importanță covârșitoare, bazează-te în continuare pe ea - dar nu exclude tehnica din această ecuație complexă și perfectă care este poezia!!! Și Eminescu, și Blaga și Nichita au scris ce au simțit, asta însă nu i-a împiedicat pe niciunul să facă studii complexe asupra cuvântului, a tehnicii de folosire a lui și de-aceea scrierile lor au o respirație atât de înaltă și amplă! Că oamenii ar putea fii împărțiți în două categorii mari - cei care funcționează preponderent pe mental și cei pedalând preponderent pe afecte (în funcție de care din cele 2 emisfere este mai activă) este adevărat - dar fără o anume tehnică nici unul nu va da lucruri de valoare! Poezia este o capodoperă arhitecturală, dar cupolele catedralei tale se vor prăbuși fără un studiu al armăturii pereților care să le susțină! Deci studiu Danab, pentru impact emoțional devastator nu ajunge să simți tu, ci să știi cum să folosești cuvântul ca să transmiți ceea ce simți!!! Tu poți să-ți smulgi părul din cap de durere - dar dacă nu știi cum să transformi în săgeată durerea ta și să mă țintești în inimă, te pot compătimi ca om dar ca poet pot rămâne rece!!!! Să nu înțelegi de aici că te cert ptr. ceva, e doar o punctare a unor lucruri esențiale! Citește, scrie, întârziind pe cuvânt, bucură-te de viață!
Cu drag.
Gerra Orivera
sâmbătă, 19 septembrie 2015Așa cum spune Andrei, și eu te văd dezvoltându-te ca poet în zona aceasta a credinței.... Frumos omagiu adus spiritului suprem, într-o notă sprințară, cu niște moliciuni calde.... Eu cred că tu încă nu te-ai definit complet ca poet, că încă îți cauți albia, cred că acum începi să te privești cu uimire în oglinda sufletului și să cauți noi acorduri în tine... Ai evoluat de când ne-am cunoscut, dar acum exigențele tale față de tine însăți cred că au crescut!... Aștept și eflorescențele viitoare! Cu drag.
Gerra Orivera
vineri, 18 septembrie 2015Umbla in continuare prin credinta pentru ca de acolo ne transmiti ganduri minunate si calde , bune pentru sufletele noastre uneori prea putin bagate in seama de noi insine.
stomff
joi, 17 septembrie 2015Umbla in continuare prin credinta pentru ca de acolo ne transmiti ganduri minunate si calde , bune pentru sufletele noastre uneori prea putin bagate in seama de noi insine.
stomff
joi, 17 septembrie 2015frumos ...succes în continuare
cristina
joi, 17 septembrie 2015E minunata constructia versului tau, Dana!
Mari
joi, 17 septembrie 2015