Nicolae nistor - creaţii proprii

nicolae nistorAutor Nicolae Nistor

Activitatea Socio-profesională în trecut Hidroenergetician la Hidroelectrica , actualmente pensiona, administrator de societate și P.R, în cadrul unui cabinet.
.....................................................................................................................
Activitatea literară:
anul debutului literar 2014.........
anul debutului editorial 2014......
Editura “SINGUR” DIN TÂRGOVIȘTE ROMÂNIA
titlul volumului “SCRISORI CĂTRE EVA”.............................................
genul literar POEZIE..................................................................................
Volumele publicate: Volumul de versuri “Scrisori către Eva”, la Editura “Singur”, Volumul de versuri “Îngerul Timpului”, la Editura “Singur”.În curs de apariție, Volumul de versuri “Dincolo de întuneric”, la Editura “Antim Ivireanul” și un volum depus la Editura Singur Volumul de versuri Baleiajul Vieții sau Impedanța spaimei, și volumul de versuri Iubire cu gust de Marsala ,în curs de apariție un volum de cugetări din ciclul ROUA GÂNDURILOR și un volum de “Povestiri Neterminate”.
Volume publicate în colaborare (coautor): antologia “Suflet Nemuritor” 2013 prin Revista online “Popasuri Culturale Românești”, Antologia “Nemuritorii cuvintelor” 2014 prin Revista online “Popasuri culturale românești”, Antologia “Vise Târzii” 2014, prin Editura “Națiunea”, Antologia “Limba noastră Eminească” 2014 prin Editura “Națiunea”, Antologia Societății Literare “Anton Pann” 2015 prin Editura “Hoffman”, Antologia “ochi de lumină” Culegere de texte religioase, 2015 prin editura “Vital Preven Edit”, Antologia “Scrisul de azi” 2015 prin Editura “Singur”, Antologia “Gânduri dintre anotimpuri” 2016 prin Editura “Hoffman”, Antologia “mama” 2015, Antologia “tata” 2015 .....................................................................................................................
Traduceri (autor, titlul original, ediţie an, editură, în care şi din care limbă)
NU...............................................................................................................
Referinţe critice (în volume sau în periodice) despre cărțile mele s-a vorbit în revistele și ziarele naționale și internaționale la televiziunile locale (vtv vâlcea la emisiunea “Picătura de cultură” moderată de Dragoș Teodorescu, la emisiunea “Colocvii vâlcene” moderată de criticul prof. dr. Ion Predescu, membru u.s.r., televizunea Etalon Vâlcea, la emisiunea “Criterii Naționale”, moderată de Gheorghe Smeoreanu). cronici la volumele “Scrisori către Eva” și “Îngerul timpului”.
Despre cărțile mele au vorbit: Cornel Udrea în 2015 la Viena la Ziua Europei, Mihai Antonescu a vorbit despre volumul “Scrisori către Eva” la lansarea de la Biblioteca “Astra” Sibiu, cronică inclusă în revista “Singur” în care am apărut pe coperta revistei și premiul editurii “Singur”, despre “Îngerul timpului” a vorbit Ilorian Păunoiu – membru USR. la lansarea de la Biblioteca Județeană Vâlcea “Antim Ivireanul”, despre același volum a vorbit și Mihai Antonescu la Târgul Internațional de carte “Gaudeamus” 2015. tot el a vorbit la “Gaudeamus” despre “Îngerul timpului” în 2015. tot despre aceeași carte a vorbit și a făcut cronică Dumitru Sârghie, la același volum cronică făcută de Gheorghe Voica – membru u.s.r.
Volumul “Scrisori către Eva” a fost prefațat de prof. dr. în filologie Florian Copcea – membru u.s.r. și postfața la același volum, prof. dr. în filologie Mihaela Rădulescu. prefața la “îngerul timpului” a fost făcută de Dan Șalapa, care a făcut și recenzia în volumul de repere critice “Filoverba” la volumul “Îngerul timpului”. urmează “Filoverba 3”, repere critice la volumele “Scrisori către Eva” și “Dincolo de Întuneric”.
despre cărțile mele a vorbit și Doru Dăncuș – membru USR,
despre “Scrisori către Eva” a vorbit și Alexandru Petria la Gaudeamus 2014.
cărțile au fost foarte bine primite în mediile culturale românești, apreciate de critica de specialitate și de scriitori membri USR,
Nicolae Nistor a participat cu cele două volume la următoarele târguri de carte: Bookfest 2014, Gaudeamus 2014, Bookfest 2015, Gaudeamus 2015, Târgul de carte Târgoviște 2015, târgul de carte Turnu – Severin 2016, “Rotonda plopilor aprinși” 2016 râmnicu vâlcea, Viena 2015, Târgul de carte Alba-Iulia 2016, Târgul de carte de la București.
Nicolae Nistor participă la lansări de carte și acțiuni culturale în țară și străinătate, făcând critică de întâmpinare inclusiv ale autorilor membri u.s.r.
Nicolae Nistor este membru în Colegiul director al Societății Culturale “Anton Pann”, Membru în Uniunea Scriitorilor Europeni din Moldova redactor la Revista “Rusidava” din Drăgășani – Vâlcea, redactor la “Popasuri Culturale Românești”, publică în revista Societății Culturale “Anton Pann”, publică în Revista “Singur”, publică în revista “Confulențe literare”, în Revista online “Alb Negru”, publică în Revista “Qpoem ,publică în Revista Ecreator, Publică în Revista Poezia dela Iași!

- - - - - - - - - - -

Distribuie acest autor:

 • Albatroşii nu mint...

  Tu știi iubire de ce florile plâng
  acolo unde sufletele strigă
  singurătatea are lacătul de gât
  nu numai albatroșilor le este frică

 • Șotronul speranței

  Cineva râde
  când desenezi cuvinte pe asfalt
  un șotron al copilăriei,
  prin care amâni timpul

 • lacrimi ascunse

  l
  A început să fulgere, Îngere!
  Am învăţat să ascund lacrimile
  după ploaie.

 • Aripi albe

  ARIPI ALBE
  Voiam să ajung din nou la tine,
  cu flori de câmp și apă de izvor,
  mă copleșesc amintirile cu tine,

 • însoțitor cu cec fără acoperire...!

  Un bal fără invitaţie, aşa cum domnii vor…
  Butonii împrumutaţi de la soţul amantei.
  Ne stă bine amândurora în acelaşi frac, zici,
  La aceeaşi masă cu pantofi de firmă.

 • COLȚ DE LUME

  Colț de lume

  Deseori, eu mă întorc unde ne-am cunoscut:
  Pe malul apei unde încolţise un stârc tăcut,

 • DANSUL ÎN DOI

  DANSUL ÎN DOI
  Nicolae Nistor
  Ce bucurie a vieţii să dansezi în ploaie,
  fără să doară, să plângi, să râzi în voie,

 • LOCUL UNDE SPAIMELE TE FAC PUTERNIC

  LOCUL UNDE SPAIMELE TE FAC PUTERNIC


  Când te naști între sat și oraș,

 • poem netermiat

  și eu am lacrimi ca și tine
  ascunse în perna nopți
  și eu am vrut și am avut
  călătorii ascunse

 • Speranțe

  Eu sunt o clipă în viața ta,o adiere care pleacă,
  tu mă aștepţi, golind copacii,de lacrimi care colorează,
  și viața asta colb de triste rătăciri, în urbea asta părăsită.
  Îţi amintești de mine,în ceştile sparte, necitite niciodată,