"Amorțit e timpul" versuri cu rimă impusă după "Pygmalion modern" de Adina Speranța.

Autor:Aurel Petre


Adăugat de: ALapis

vineri, 06 mai 2016


vezi mai multe poezii de: ALapis


Detalii poezie:

  • »» Tema poeziei: Dragoste
  • »» Poezie de debut? nu
  • »» A mai fost postată pe acest site? nu
  • »» A mai fost postată pe alte site-uri? da
  • »» Vrei să fie analizată critic? da


Distribuie pe:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

E vorba de poezia ''Domnule profesor'' , de Stefan Doroftei Doimăneanu , Gerra ,nu de mine, dânsul ți-a dedicat acea poezie.
ALapis (autor)
duminică, 08 mai 2016Da, ai dreptate Adina! Am pierdut multe, nu numai postările lui Auras, ci ale multor chiar din cei foarte buni! Din păcate, a trebuit să fac niște alegeri dure! Dată fiind situația mea fizică, a trebuit să ALEG între a-mi risipi timpul și puterile alegând să citesc poeziile colegilor și să las comentarii cu observații pe care poate nici nu le-ar fi luat în seamă (având în vedere că nu-s o autoritate în domeniu cu patalama la mână) și a copia din clasici între opt și zece ore aproape zilnic! Și am sacrificat nu numai postările colegilor ci și propria mea poezie! Am scris poezie proprie pe jumătate de cât am scris anul trecut! Și asta nu din lipsă de inspirație! Dar am făcut o ALEGERE! Sufletul meu mi-a spus că pot ajuta la înflorirea sufletelor tuturor mai eficient punându-le la dispoziție izvoarele de apă vie ale înaintașilor, decât să le mângâi o clipă egoul că iată, m-a mai citit cineva și mi-a lăsat două vorbe în subsol! Între instruirea mai multor (inclusiv Auras) și o satisfacție efemeră de o clipă, am ales ceea ce are o valoare indiscutabil mai mare! Și care își va produce efecte și în viitor! Dacă tot fac un sacrificiu de timp, (durerile tastării nu se contabilizează) și de creație personală, măcar să fie pe celălalt talger ceva cu greutate! Și evident nu regret nimic, pentru că alegerile le fac chibzuit, lucid și cu bucurie! Binele cosmic al tuturor va prima întotdeauna în fața unor satisfacții efemere - în toate alegerile mele! Că mulți mă vor judeca greșit și-mi vor pune în cont umbrele din sufletul lor - știu și îmi asum! Am spus de multe ori că citesc sporadic și foarte puțin! Și dacă am avut ceva de zis în privința creațiilor colegilor, am preferat s-o spun la dezbateri ca observații generale, decât cuiva singular! Tot pentru eficientizarea timpului pe care nu-mi permit să-l risipesc pe lucruri superficiale! Deci, cum deocamdată mai am în plan câțiva autori de introdus, în continuare voi citi destul de puțin din creațiile lor! Chiar de se vor supăra și vor aduce acuze!
Mulțumesc lui Auras de mi-a dedicat o poezie, dacă i-aș știi titlul aș citi-o, altfel, cu tot dragul, amân vreo câteva luni până îmi împlinesc măcar parțial proiectul de ajutare la instruirea tuturor! Cine vrea înțelege, cine nu aruncă cu piatra! Eu sunt senină și împăcată cu alegerile mele, nu am de ce să mă rușinez sau să-mi cer iertare, din moment ce am muncit pentru site (și nu numai) cel puțin patru ore zilnic dacă nu și câte douăsprezece ore!
Și îmi asum și toate riscurile alegerilor mele! Unii oameni pur și simplu nu știu primi darurile ce vin către ei de la Dumnezeu prin mâna colegilor sau prietenilor! Asta e! Planeta este și a orbilor!
Cu drag!
Gerra Orivera
duminică, 08 mai 2016Mulțumesc, Aspiranta, scuze că inițial te-am omis, nu te-a omis Adina, e mai atentă decât mine. Mulțumesc pentru aprecieri, Adina !
ALapis (autor)
duminică, 08 mai 2016Bravo ,Aurel , îmi place foarte mult poezia ta şi te felicit ! Ai păstrat rimele , ai o muzicalitate frumoasă a versurilor , un mesaj delicat :)
Continuă aşa !
Mulţumesc , aspiranta, Cami :)
Gerra , apreciez sinceritatea ta şi Aurel merită să fie încurajat. (Poate citeşti totuşi postările, ai pierdut o poezie ce îţi era dedicată.)

Cu drag pentru toţi !
Adina Speranta
duminică, 08 mai 2016Eu am mai spus-o Auras, scriind f. greu, îmi ia mult timp scrierea textelor sau comurilor, drept care citesc foarte puțin din textele voastre! Asta mi-a atras atenția prin titlul lung iar grafia asta la dublu mi-a permis să fac și comparația celor două texte! Poezie de a ta n-am mai citit de mult, da eu nu mă iau nici după comurile celorlalți în valorizare nici după relațiile personale cu autorul! Judec doar poezia - cum curge ea în mine! Și aici, siguranța ta și ca tehnică și ca punere în valoare a ideii e mai bună decât Adinei și decât cum știam eu versurile tale acu câteva luni! Când o s-o mai răresc cu copierea din clasici - o să am timp să citesc mai mult și să las și câteva rânduri!
Și a fost doar o constatare obiectivă - bucuria că am văzut evoluția ta! Se poate să ai poezii mai bune. N-am citit! Dar evoluția cuiva mă bucură și semnalez atunci când văd.
Cu drag
Gerra Orivera
sâmbătă, 07 mai 2016Mulțumesc, Gerra ! Sunt onorat de aprecierea ta asupra poeziei mele. Am mai scris poezii în ultimul timp, mai bune și mai apreciate decât aceasta, sunt mirat puțin că acesta ți-a atras atenția. Scopul acestor postări nu este de a arăta că unul e mai bun decât altul, ci am vrut să arăt că pot scrie cu rimă impusă, luând exemplul lui Nelu. Am ales poezie Adinei pentru că mi-a plăcut și în general îmi place foarte mult ceea ce scrie. Adina reprezintă pentru mine ceea ce reprezintă Camelia Ardelean pentru Nelu Preda. Mi-a îndrumat primii pași pe aici , în poezie, și îi sunt recunăscător. Rezonanța e după cum e înzestrat fiecare în suflet :).
Numai bine !
ALapis (autor)
sâmbătă, 07 mai 2016Hihihihii.... aș zice că-i mai bună pastișa decât originalul, are rima mai sigură și întosătura ideii mai interesantă.... dar io-s scriitoare de vers alb, nu mă pricep... judec doar după cutia de rezonanță interioară....hihihi......
Gerra Orivera
sâmbătă, 07 mai 2016Pretuire ambilor poeti!
aspiranta
vineri, 06 mai 2016Mulțumesc, Nelu ! M-am gândit la așa ceva de când ai inceput să postezi tu și îți mulțumesc pentru idee, probabil o să mai scriu așa, voi vedea. Diferența e că eu nu pot scrie parodie,
tu o faci foarte frumos și mă bucur ca ești inspirat și cu acest stil. Nu am păstrat masura din poezia Adinei, dar asta e, data viitoare încerc și acest lucru .
Considerație !
ALapis (autor)
vineri, 06 mai 2016Mulțumesc, Cami ! Să mai treci, te așteptăm cu drag la oricare dintre noi :)
ALapis (autor)
vineri, 06 mai 2016Super, Aurel! Felicitări!
Nelu Preda
vineri, 06 mai 2016Felicitări amandurora!
Am trecut cu drag pe la voi
Cami
vineri, 06 mai 2016